lauantai 23. marraskuuta 2013

Hääleikit

Eikä, erehdyin katselemaan hääleikkejä :D Aivan ihania ideoita! Jaan teidän kanssa pari mahtavinta. Olisin voinut jatkaa näitä vaikka kuinka paljon, mutta oli pakko valita vain muutama ja säästää vaikka vähän myöhemmälle loput!  

kuva
"Neulontakisa" (tällä ei ollut nimeä, anteeksi piti keksiä itse..) Tämän leikin ideana on testata morsiusparin -ja mikseipä juhlavieraidenkin- yhteistyökykyä. Tuolit laitetaan selät vastakkain, naiset toiselle ja miehet toiselle puolelle. Miehille annetaan kutomapuikot joihin on neulottu pari riviä valmiiksi. Tämän jälkeen naiset yrittävät neuvoa miehille suullisesti miten kudotaan. Voittaja on ensimmäisenä rivin selvittänyt. Mukavasti vaikeutta toisi jos miehien pitäisikin neuloa nurjaa ;) Vai olisiko vaikka helmineuletta ?

"Lakanan viikkaus" Hääpari viedään hetkeksi nurkan taakse, ettei muut kuule. Hääparille laitettaan side silmille. Muulle juhlayleisölle kerrotaan, että heidän tehtävänä on viikata lakana, silmät sidottuna. Nämä puheet joita me kuulemme, on heidän ensimmäisen yön keskustelua/touhuamista avioparina. Sitten pari tuodaan esille ja heille annetaan solmittu ja mytätty lakana viikattavaksi.

"Kenkäleikki" Tämän varmaan kaikki tietää! Niiiin paras :D Eli siis hääpari istutetaan selät vastakkain tuoleille ja molemmat saavat toisen morsiusparin kengistä. Sen jälkeen kysellään kysymyksiä, joihin voi vastata joko minä tai hän. Vaikkapa "kumpi osaa ajaa paremmin autoa?". Sitten nostetaan se sopivampi kenkä ylös. Ja juhlaväki saa mahtavat naurut joka kysymyksellä.

kuva
"Tutustumisleikki" Eli siis oiva tutustumisleikki, jossa häävierailta ja -parilta kysytään kysymyksiä, ja jos kysymys sopii itseen, täytyy nousta ylös. Esimerkiksi, "Kuka söi aamulla suklaata?". Tälläkin saa hyvät naurut aikaan.

"Nimetön leikki" (en keksinyt nimeä :D) Hääpari menee seisomaan eri puolille huonetta tai vastakkaisille seinille. Leikin vetäjällä on lista kysymyksiä joihin jokaiseen vastaus on joko sulhanen tai morsian. Vieraat nousevat seisomaan ja heidän käsketään kääntymään kasvot sen suuntaan, jonka kuvittelevat olevan oikea vastaus. Eli ihmiset kääntyvät joko morsiameen tai sulhaseen päin kysymyksen kuultuaan. Kun kaikki ovat kääntyneet, hääpari kertoo oikean vastauksen vaikkapa nostamalla käden. Jos kääntyi väärään suuntaan, pitää istua alas. Leikki jatkuu kunnes vain yksi on jäljellä seisomassa ja hän on siis voittaja. 

kuva
"Vierasbingo" Mahtava jäänmurtaja! Ideana on, että hääjuhlassa kiertää laatikko/purkki/mikä tahansa, jonne on laitettu lappuja joihin on kirjoitettu vaikkapa "vie tämä henkilölle, jolla on komein nenä". Sitten laatikon saaja ottaa uuden lapun ja tätä toistetaan niin kauan että kaikki laput on käytetty! Leikki saa varmasti nauramaan ja luo hyviä muistoja (toivottavasti!).  

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä häävalmisteluihin! :)

    Käy kurkkaamassa blogini, sieltä löytyisi arvontaa ja alekoodia: summer-suvi.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Haha, tää olis meidän painajainen! Me ollaan ehdottomasti kaikkia leikkejä vastaan!
    Varsinkin kaikkia näitä jotka on olleet jokaisissa häissä viimeiset 50 vuotta!
    Enkä siis tarkoita, pahalla! Jokainen tyylillään! :)

    VastaaPoista